Elektrokoter insanların cildinde var olan anormal büyümeleri yok etmek ve kanamaları durdurmak için kullanılan modern teknoloji tedavi yöntemidir. Cilt yüzeyinde istenilen sonucun elde edilmesi için elektrik akımından faydalanılan güvenli, konforlu ve etkili bir uygulamadır.

İnsanlarda farklı nedenlerle oluşan cilt bozulmalarının tedavi edilmesi için elektrik akımı yardımıyla bölgede kontrollü yakımın yapıldığı bu uygulama Elektrocerrahi olarak da ifade edilmektedir.

Dermatologlar veya bu alanda uzman doktorlar kontrolünde yapılması gereken bir işlem olan  Elektrokoter Dermatolojide çok sık kullanılır hale gelmiştir. Uygulamanın temeli özel bir cihaz ile üretilen yüksek frekanslı elektrik akımının cilt rahatsızlıkları yaşanan bölgelere uygulanıp sorunlu dokuların yerini yeni hücrelerin almasının sağlanmasıdır.

Uzun yıllardan beri ciltte problemlere neden olan dokuların yakılarak mikro organizmaların yok edilmesi ve bu sayede kanamanın kontrol altına alınması fikri uygulanmış lakin bu süreç ısıtılmış metaller ile yapılmıştır. Elektrokoter sayesinde bu süreç güvenli, konforlu ve pratik bir hale getirilmiştir.

Elektrokoter tedavisinde sorunlu dokuların tahribi için bölgeye uygulanan elektrik akımının bölgede sıvı kaybetme, pıhtılaşma ve buharlaşma sürecini hızlandırması sağlanır. Hastanın cildine uygun frekansta akım verilir. Tedavi edilecek dokunun üzerine yerleştirilen elektrot ucundaki ısı sayesinde hedeflenen bölge kontrollü yakılarak problemli hücreler yok edilir.

Elektrokoter öncesi bölgeye lokal anestezi uygulandığı için işlemler sırasında herhangi bir ağrı ve sızı hissedilmez. Ayrıca uygulama sürecinde kişi yalıtımlı bir masada olur ve topraklanır. Bu sayede tedavi güvenli, konforlu ve ağrısız bir süreç şeklinde ifade edilmektedir.

Günümüzde Dermatolojik hastalıkları bulunan ve uzman doktor tarafından yapılan muayene sonucunda Elektrokoter yapılması uygun bulunan tüm yetişkinlere ve ebeveyn izni olmak suretiyle çocuklara bu tedavi güvenle yapılmaktadır.

Dermatoloji alanında Uzman Dr. Sibel DUYSAK tarafından yapılacak Elektrokoter uygulaması sonucunda kişinin cildinde var olan rahatsızlıklar ve kanamalar giderilerek hayal edilen genç, pürüzsüz ve parlak cilt yapısına güvenli, konforlu ve etkili bir tedavi süreciyle ulaşabilirsiniz.

Uzman Doktor Sibel DUYSAK tarafından kaleme alınan bu yazının devamında Elektrocerrahi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını alabilir, Hemen Bize Ulaşarak randevu oluşturup cildinizde var olan problemlerden hızla kurtulabilirsiniz.

Elektrokoter Nedir?

Koterizasyon olarak da ifade edilen Elektrokoter uygulaması en basit haliyle kontrollü yakma tekniği kullanılarak kişinin Dermatolojik problemlerinin giderilmesi işlemidir. Koterizasyon insanların cildinde var olan siğil, leke, iz gibi estetiksel problemler düşük akımlı elektrik uygulanarak giderilmesidir.

Uygulama sürecinde derideki hasarlı dokular tahrip edilerek zamanla vücuttan atılması desteklenir. Ortalama 10 ila 15 dakika arası süren bu işlem sırasında elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren özel bir cihaz kullanılarak ihtiyaç duyulan etki elde edilmektedir.

Elektrokoter uygulamasında tedavi edilmek istenilen bölge cihazın ucundaki ısı ile kontrollü şekilde yakılır. Bu bölgede yanma sonucu ölen hücreler zamanla vücuttan atılır. Yerine yeni dokuların oluşması ile cilt üzerinde var olan problem giderilmiş olur.

Elektrokoter Hangi Durumlarda Kullanılır?

Elektrokoter kadın veya erkek fark etmeksizin Dermatolojik rahatsızlıkları bulunan tüm bireylere uygulanabilen güvenli, konforlu ve başarılı bir tedavi tekniğidir. Özellikle cilt yüzeyindeki anormal büyümeleri yok etmek ve kanamaları durdurmak için en sık tercih edilen uygulama olarak bilinmektedir.

Elektrokoter uygulamasının en sık kullanıldığı rahatsızlıklar arasında;

  • Cilt yüzeyinde kabarıklıklara neden olan enfeksiyonlar,
  • Et benleri ve epidermal kistler,
  • Kanserojen olmayan deri büyümeleri,
  • Standart siğiller ve genital siğiller,
  • Tırnak Batması ve nasır,
  • Kanserojen olmayan damar büyümeleri,
  • Seboreik ve aktinik keratoz,

gösterilebilir.

Elektrokoter Nasıl Yapılır?

Günümüzde insanların maruz kaldığı birçok cilt hastalığının tedavisinde Elektrokoter tekniği uygulanmaktadır. İşlemlerin kısa sürede tamamlanan basit uygulamalar olması ve kişinin tedavi sürecinde herhangi bir ağrı ve sızı hissetmemesi insanların bu uygulamayı çok sık tercih etmesine sebep olmuştur.

Pek çok deri hastalığında başarılı sonuçlar veren Elektrokoter uygulamasının istenilen etkiyi sağlayabilmesi için uzman doktor kontrolünde doğru prosedür takip edilerek yapılması gerekmektedir. İşlem öncesi detaylı muayene yapılırken hastaya da gerekli bilgiler verilerek en doğru tedavi planı oluşturulmaya çalışılır.

Elektrokoter Uygulaması Nasıl Yapılır?” sorusunu adım adım yanıtlamak gerekirse;

  • İşlem yapılacak bölge anti septik solüsyon ile temizlenerek steril hale getirilir.
  • Uygulama bölgesine lokal anestezi yapılarak hastanın işlemler esnasında herhangi bir ağrı ve sızı hissetmemesi sağlanır.
  • Tedavi gerektiren bölgenin büyüklüğüne ve kişinin yaşadığı hastalığa bağlı olarak işlemler oturarak, doktor odasında uzanarak kolayca yapılabildiği gibi müdahale edilecek alan çok büyükse ameliyathane kullanılabilir.
  • İşlem yapılacak bölgeye uygulamada kullanılan özel cihazın ince ucu koyulur.
  • Cilt üzerinde problemli olduğu tespit edilen hücreler bu uçtan gelen enerji ile yakılır.
  • Muayene esnasında kötü huylu hücre olduğundan şüphelenilirse örnek alınarak patolojik incelemeye gönderilir.
  • Tüm bu işlemler sona erdiğinde uygulama bölgesi bandajla sarılarak süreç tamamlanır.

şeklinde belirtebiliriz.

Elektrokoter Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Elektrokoter tedavisinin tamamlanma süresi cilt yüzeyinde uygulanması gereken alanın boyutuna ve kişinin yaşadığı deri hastalığına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Genel uygulamaların yapıldığı vakaların birçoğu 5 ila 10 dakikalık bir süreçte tamamlanmaktadır.

Bununla birlikte genital bölgeye veya rahim ağzına yapılan Elektrokoter uygulaması 15 ila 20 dakika sürebilmektedir. Siğillerin yakıldığı vakaların süresini her siğil için 2 dakika olacak şekilde hesaplayabilirsiniz.

Elektrokoter Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur?

Elektrokoter sonrası iyileşme süreci tıpkı tedavinin tamamlanma süresinde olduğu gibi işlemlerin yapıldığı bölgeye ve kişinin yaşadığı cilt rahatsızlığına göre değişiklik gösterir. Elektrokoter uygulaması etkili, konforlu, basit bir yöntem olduğu kadar güvenli bir teknik olması sayesinde işlem sonrası iz bırakmaz ve iyileşme kolaylığı sunar.

Elektrokoter uygulanan vücut bölgesinde oluşan yara kabuğu ortalama 4 ila 7 gün içerisinde düşer. Bu kabuğun altında var olan pembemsi doku görünümü ise 1 ila 2 ay içerisinde tamamen kaybolur. Kişinin cilt rengini alan bölge hiç işlem yapılmamış hale gelir.

Elektrokoter Sonrası Kanama Olur mu?

Elektrokoter uygulaması kişinin yaşadığı cilt problemlerinin güvenli ve konforlu bir tedavi süreciyle giderildiği, arzu edilen genç, canlı ve pürüzsüz cilt yapısının oluşmasının sağlandığı bir tedavi tekniğidir.

Oldukça güvenli ve sorunsuz bir uygulama olan Elektrokoter sonrası nadiren de olsa kanama veya akıntı görülebilir. Basit bir durum olarak bilinmesi gereken bu olay ortalama 5 ila 10 dakika sürebilir. Steril bir bezle bölgeye uygulanacak bası ile kanama durmaktadır.

Elektrokoter Fiyatları

Elektrokoter Fiyatları hakkında bilgi almak için ulaştığınız klinikler ve hastaneler size farklı ücretler iletebilir. Özellikle sağlık alanında yapılacak uygulamalarda kişi muayene edilmeden net bir fiyat belirtmek doğru değildir.

Elektrokoter Fiyatları kişiden kişiye farklılık gösteren bir durum olmakla birlikte bu değişimlere yol açan nedenler arasında;

  • Bireyin yaşı ve genetik yapısı,
  • Kişinin cilt tipi,
  • Hastanın cildinde var olan deformasyon durumu,
  • İyileşme için gerekli seans sayısı,
  • Uygulamayı gerçekleştirecek doktorun ve kliniğin tecrübesi,

gösterilebilir.

Elektrokoter uygulaması hakkında bilgi almak, Dermatoloji Uzmanı Dr. Sibel DUYSAK tarafından muayene edilerek size en uygun olacak tedavi programını oluşturup işlemlere başlamak için  Hemen Bize Ulaşınız

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir